جیوه یک فلز سنگین است که گاهی اوقات به عنوان نقره زنده شناخته می شود که به طور طبیعی در محیط به اشکال مختلف شیمیایی وجود دارد.
شکل خالص، جیوه عنصری، در دمای اتاق مایع است و به آرامی بخار متن تشکر در هوا تشکیل می دهد. فرم هایی که بیشتر یافت می شوند
در طبیعت جیوه غیر آلی و جیوه آلی هستند.
رویدادهای طبیعی (مانند فعالیتهای آتشفشانی، هوازدگی سنگها) و فعالیتهای انسانی (مانند استخراج، استفاده از سوخت، محصولات و فرآیندها) میتوانند باعث آزاد شدن جیوه در محیط شوند.
پس از آزاد شدن، می تواند به راحتی بین هوا، آب و زمین حرکت کند: فرآیندهای طبیعی حتی می توانند جیوه را از شکلی به شکل دیگر تغییر دهند.
جیوه می تواند اثرات نامطلوبی بر موجودات زنده و محیط داشته باشد، اگرچه اینها به شکل و دوز آن و غیره بستگی دارد.
جیوه و ترکیبات آن برای انسان مواد بسیار سمی هستند. متیل جیوه و جیوه عنصری بیشترین نگرانی را دارند. آنها برای سیستم عصبی سمی هستند.
شواهدی وجود دارد در حال حاضر متیل جیوه می تواند باعث سرطان در انسان شود، اما هنوز قطعی نیست.
با این حال، در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر اینکه جیوه عنصری طبع لیمو شیرین باعث ایجاد سرطان در انسان می شود وجود ندارد.
علاوه بر این، قرار گرفتن در معرض متیل جیوه در دوران بارداری ممکن است بر جنین تأثیر بگذارد.
انسان ها عمدتاً از طریق رژیم غذایی خود در معرض متیل جیوه (به ویژه ماهی) و بخارات عنصری جیوه ناشی از پر کردن دندان ها و در محل های کاری خاص قرار دارند.
ارگانهای دولتی سطوح جیوه مصرفی روزانه را تعیین کردهاند که بیخطر لباس کردی دخترانه تلقی میشوند، اما برخی افراد بیش از این سطوح را دریافت میکنند.
خطرات از مکانی به مکان دیگر متفاوت است. خطر رژیم غذایی عمدتا به میزان مصرف ماهی آلوده بستگی دارد: مصرف متوسط ماهی با سطوح پایین جیوه دلیلی برای نگرانی نیست.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.